Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика

  -

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  29º - 6º 50',


  19º 30' - 4º 35',


  34º - 8° 15'

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  15/10

 • Број на сечила на дијафрагмата

  8

 • Минимална решетка

  32-45

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  1.5

 • Максимално зголемување (x)

  0,26 (при 300mm)

 • Информации за оддалеченост

  Да

 • Стабилизација на слика OIS1

  0,26 (при 300mm)

 • Мотор за AF

  Микро USM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив

  E-58U / E-58II

 • Сенило на објектив

  ET-65B

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP1222

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.32-0.04

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  0.39-0.09

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  58

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  76.5 x 142.8

 • Тежина (g)

  630

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба