Објективи за DSLR

Canon EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика

  -

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  29º - 6º 50', 19º 30' - 4º 35', 34º - 8º 15'

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  19/14

 • Број на сечила на дијафрагмата

  8

 • Минимална решетка

  32-45

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  1.2

 • Максимално зголемување (x)

  0,21 (при 300mm)

 • Информации за оддалеченост

  Обезбедено

 • Стабилизација на слика OIS1

  4 чекори

 • Мотор за AF

  Прстенест USM¹

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-67U / E-67II
 • Сенило на објектив

  ET-73B

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP1424

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.29-0.04

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  0.38-0.09

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага

  Да¹

 • Дијаметар на филтер (mm)

  67

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  89 x 143

 • Тежина (g)

  1050

¹ Постојано рачно фокусирање

¹ Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба