Canon EF 8-15mm f/4L Fisheye USM

EF 8-15mm f/4L Fisheye USM

Разновиден објектив за зумирање со ефект на рибино око кој нуди избор од целосна или кружна слика. EF 8-15mm f/4L USM со ефект на рибино око е дел од објективите со високи перформанси од серијата L на Canon и обезбедува фантастичен квалитет на сликата, дури и со широкоаголниот поглед.

EF 8-15mm f4L Fisheye USM

Придобивки

  • Објектив за зумирање со ефект на рибино око за кружни или целосни слики
  • Дел од препознатливата серија L на Canon
  • Издржлив и долготраен дизајн
  • Тивок и брз автоматски фокус
  • Постојано рачно фокусирање
  • Полесно чистење на објективот

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon EF 8-15mm f/4L Fisheye USM

Објектив за зумирање со ефект на рибино око за кружни или целосни слики


Нема потреба да купувате два специјални објективи кога EF 8-15mm f/4L USM со ефект на рибино око нуди или целосни или кружни слики со ефект на рибино око доколку се користи со фото апарати со сензор од 24x36mm (целсона слика). За фотографите кои фотографираат со DSLR фото апарати со помал сензор, можно е снимање на целсони слики со ефект на рибино око. Со дијагонално видно поле од 180°, снимањето на целосна сцена во една слика никогаш не било полесно.

Квалитет на L серијата


Серијата L е врвна и професионална палета на објективи од Canon, претставувајќи ја најдобрата прецизно дизајнирана EF оптика. Објективите од серијата L комбинираат врвни перформанси со неверојатно ракување и имаат голема отпорност на прав и влага.

Брз, тивок автоматски фокус


Прстенестиот USM (ултразвучен мотор) користи вибрации предизвикани од ултразвучна фреквенција за создавање на екстремно брзо, речиси бесшумно автоматско фокусирање. CPU со голема брзина и оптимизирани AF алгоритми кои дополнително придонесуваат за брзината на автоматскиот фокус. Постојаното рачно електронско контролирање на фокусот е достапно без потреба од исклучување на режимот за автоматско фокусирање.

Подобрен квалитет на слика со SWC слој


Дизајниран за користење кај дигиталното фотографирање, патентираниот слој со структура со суб-бранова должина од Canon помага да се минимизираат имагинарните облици и одблесоците предизвикани од внатрешната рефлексија. Со елиминирање на причинителите, слојот ја намалува рефлексијата и обезбедува остри и јасни слики.

Полесно чистење на објективот


Предната и задната површина на објективот се обложени со слој од флуор кој овозможува полесно чистење на површината на објективот во споредба со останатите слоеви.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon EF 8-15mm f/4L Fisheye USM, неговите функции и можности.

Галерија со примероци

Погледни галерија

Можеме ли да ви помогнеме да го изберете вашиот следен објектив?

Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.

Широкоаголни објективи

Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.