Објективи за DSLR

Canon EF 8-15mm f/4L Fisheye USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  180º - 142º,


  180º - 91º 46' ,


  180º - 175º 30'

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  14/11

 • Број на сечила на дијафрагмата

  7

 • Минимална решетка

  22

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.15m

 • Максимално зголемување (x)

  0,34 (при 15mm)

 • Информации за оддалеченост

  Обезбедено

 • Стабилизација на слика OIS1

  -

 • Мотор за AF

  Прстенест USM¹

Дополнителна опрема

 • Сенило на објектив

  EW-77 (смао 15mm)

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP1219

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  -

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  -

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага

  Да¹

 • Дијаметар на филтер (mm)

  Држач за филтер

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  78.5 x 83

 • Тежина (g)

  540

¹ Постојано рачно фокусирање

¹ Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба