Објективи за DSLR

Canon EF 800mm f/5.6L IS USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  2° 35’, 1° 40’, 3° 5’

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  18/14

 • Број на сечила на дијафрагмата

  8

 • Минимална решетка

  32

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  6m

 • Максимално зголемување (x)

  0.14

 • Информации за оддалеченост

  Да

 • Стабилизација на слика OIS1

  4 чекори

 • Мотор за AF

  Прстенест USM¹

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-180C / E-180D
 • Сенило на објектив

  ET-155

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.16-0.02

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  0.19-0.04

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  52 пропуштање

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  163 x 461

 • Тежина (g)

  4500g

¹ Вградено постојано механичко рачно фокусирање

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба