Објективи за DSLR

Canon EF 800mm f/5.6L IS USM

Екстремен и извонреден телефото USM објектив кој е идеален за доловување помали предмети на голема оддалеченост.

Придобивки

 • Конструкција од L-серија

 • Стабилизатор на слика со 4-запирања, со откривање сталак

 • Флуоритни, UD и super-UD елементи на објектив

 • Конструкција од магнезиумска легура со 4,5 kg

 • Облоги на објектив Super Spectra

 • Прстенестото USM автоматско фокусирање со постојано рачно фокусирање

Детални карактеристики

 • Конструкција од L-серија

  EF 800mm f/5.6L IS USM го отелотворува највисокиот стандард на прецизната оптика на Canon. Серијата L е водечкиот избор објективи на Canon, комбинирајќи извонреден квалитет на сликата со исклучителна можност за ракување. Дихтунзите за прав и влага нудат напредна заштита од елементите, дури и при сирови временски услови.

 • Стабилизатор на слика со 4-запирања

  Технологијата на Canon, на стабилизатор на слика со компензација во 4 запирања, овозможува користење на 4-пати побавни брзини на затворачот, без забележливо зголемување на замаглувањето. Автоматското откривање на швенк го исклучува стабилизаторот на сликата во хоризонтална или во вертикална насока, кога се следат предмети. Откривањето на сталак автоматски ја подобрува функционалноста на стабилизаторот на слика, кога сликате на сталак.

 • Асферични, флуоритни, UD и Super UD елементи

  За оптимални визуелни перформанси, објективот содржи и четири типа на специјални оптички елементи: асферични елементи за точни сферни аберации, како и прекршувачки флуоритни, UD и Super UD (со ултра-ниска дисперзија) елементи за да ги елиминираат секундарните хроматски аберации. Резултатот е свеж квалитет слика, со висок контраст и без изобличувања, се до работ на кадарот.

 • Конструиран од магнезиумска легура

  Со само 4,5Kg, EF 800mm f/5.6L IS USM е супер-теле објектив со релативно мала тежина, погоден за ограничено сликање со држење но рака. Куќиштето од магнезиумска легура му ја одржува тежината споредлива со пократки телефото објективи.

 • Прстенестото USM автоматско фокусирање со рачна замена на параметрите

  Системот на Canon, на прстенесто USM автоматско фокусирање, користи ултразвучни вибрации на фреквенцијата за брза, точна и речиси бесшумна работа со одлична контрола на положбата. Постојаното рачно менување на параметрите на фокусирање преку голем прстен, кој не ротира во текот на автоматското фокусирање, им овозможува на фотографите веднаш да започнат со фино нагодување на слика. Вклучено е и предефинирано фокусирање, што веќе се наоѓа на EF 300mm f/2.8L IS USM, кое овозможува избор и чување на специфична точка на фокусирање, за моментално повикување по потреба.

 • Облога Super Spectra

  Облогите на Canon Super Spectra помагаат да се обезбедат точен баланс на бојата и висок контраст, и го совладува блескањето и појавата на двојна слика со тоа што го апсорбираат светлото кое може да се рефлектира од внатрешните елементи на објективот и од дигиталните EOS сензори.

 • Циркуларна бленда

  Циркуларната бленда испорачува меко боке (замачкување во позадината), со рамномерен изглед - идеално за да се изолираат предметите при голема бленда.

Галерија со примероци

Погледни галерија

Можеме ли да ви помогнеме да го изберете вашиот следен објектив?

Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.
Пронајдете го вашиот совршен објектив

Слична дополнителна опрема

 • Објективи за DSLR

  Додаток за продолжување EF 1,4x III

  Додаток за продолжување од професионална класа што ја зголемува фокусната должина на објективите од серијата L за 1,4x.
 • Објективи за DSLR

  Додаток за продолжување EF 2x III

  Додаток за продолжување од професионална класа што ја зголемува фокусната должина на објективите од серијата L за 2x.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Оваа продолжителна цевка од 25 mm се поставува помеѓу куќиштето на фотоапаратот и објективот, при што објективот добива опции за макро и за фокусирање на помало растојание, преку електронски контакт со куќиштето на фотоапаратот.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Lens Hood ET-155

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Lens Cap E-180D

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за пропуштање PL-C од 52 mm

  Филтер за кружно поларизирање за извонредни телефото објективи од Canon.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за пропуштање PL-C од 52 mm (WII)

  Филтер за кружно поларизирање за извонредни телефото објективи од Canon.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Држач за филтер за пропуштање на навртување од 52 mm

  Ви овозможува да користите филтри со дијаметар од 52 mm со извонредни телефото објективи од Canon на кои може да се поставуваат филтри за пропуштање.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Држач за филтер за пропуштање на навртување од 52 mm (WII)

  Ви овозможува да користите филтри со дијаметар од 52 mm со извонредни телефото објективи од Canon на кои може да се поставуваат филтри за пропуштање.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Држач за филтер за пропуштање со гел од 52 mm (WII)

  Ви овозможува да користите филтри со гел со извонредни телефото објективи од Canon на кои може да се поставуваат филтри за пропуштање.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Торбичка за објектив 800

  Тврда торбичка за телефото објективот EF 800 mm f/5.6L IS USM.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Широк ремен за објектив B

  Удобен и широк ремен за на врат за извонредни телефото објективи.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Camera Rain Cover ERC-E4M

  Ги заштитува фотоапаратот и објективот од лоши временски услови за да продолжите со фотографирањето. Средни димензии.
 • Широкоаголни објективи

  Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.
  Дознајте повеќе