Објективи за DSLR

Canon EF 85mm f/1.2L II USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика

  -

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  24º,


  16º,


  28º 30'

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  8/7

 • Број на сечила на дијафрагмата

  8

 • Минимална решетка

  16

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.95

 • Максимално зголемување (x)

  0.11

 • Информации за оддалеченост

  Да

 • Стабилизација на слика OIS1

  Не

 • Мотор за AF

  Прстенест USM¹

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-72U /E-72II
 • Сенило на објектив

  ES-79 II

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP1219

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.25-0.15

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  0.42-0.33

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  72

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  91.5 x 84.0

 • Тежина (g)

  1025

¹ Вградено постојано механичко рачно фокусирање

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба