Canon EF 85mm f/1.2L II USM

EF 85mm f/1.2L II USM

EF 85mm f/1.2L USM II е брз објектив, кој испорачува величествени оптички перформанси. Максимална бленда од f/1.2 го прави да биде избор на професионалците, за сликање без блиц во услови на слабо светло.

Придобивки

  • Конструкција и оптика од L-серија
  • Голема f/1,2 бленда
  • Брзо, тивко автоматско фокусирање
  • Облоги Super Spectra
  • Циркуларна бленда за одличен боке на позадината
  • Ги пренесува податоците за растојание до фотоапаратот за E-TTL II системот на блиц
  • Мека футрола и покривач на објективот

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon EF 85mm f/1.2L II USM

Квалитет на L-серијата


EF 85mm f/1.2L USM II ги отелотворува највисоките стандарди на прецизната оптика на Canon. L-серијата е водечка палета на професионални објективи на Canon, комбинирајќи извонредни перформанси на сликата и ултимативна можност за ракување, со конструкција која е отпорна на прав и на влага.

Голема f/1,2 бленда


Голема максимална бленда од f/1,2 обезбедува извонредна брзина за сликање без блиц во услови на слабо светло. Големата бленда овозможува и фина контрола над длабочината на полето, за принудно фотографирање портрети.

Одличен боке на позадината


Циркуларната бленда помага во креирање на атрактивен, рамномерен боке на позадината, при издвојување на предметите при голема бленда.

Брзо, тивко автоматско фокусирање


Прстенестиот USM (ултразвучен мотор) користи вибрации со ултразвучна фреквенција за да дава погон на екстремно брзо, речиси бесшумно работење. CPU со голема брзина и оптимизиран алгоритам на AF уште повеќе придонесуваат за брзината на AF. Добрата торзија на држење ја запира фокусирачката група на објективот, без пречекорување. Постојаното електронско рачно редефинирање на фокусирањето е достапно без да мора да го исклучите од AF.

Облоги Super Spectra


Super Spectra облогите на објективот и обликувањето на елементот на објективот ги потиснуваат ефектот на блескање и на двојна слика - кои може да се појават кај дигиталните фотоапарати поради рефлексијата од сензорот за слика. Облогите помагаат и во постигнување на вистинскиот баланс на бојата и во зголемување на контрастот за јасни слики, со голема верност.

Ги пренесува податоците за растојание до E-TTL II


Објективот ги пренесува податоците за растојание назад до E-TTL II системот на блицот на фотоапаратот, за да обезбеди оптимално одмерување на блицот во секоја ситуација на сликање.

Прибор


EF 85mm f/1.2L USM II се испорачува со цилиндричен покривач за објектив и со мека футрола.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon EF 85mm f/1.2L II USM, неговите функции и можности.

Галерија со примероци

Погледни галерија

Можеме ли да ви помогнеме да го изберете вашиот следен објектив?

Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.

Широкоаголни објективи

Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.