Објективи за DSLR

Canon EF 85mm f/1.4L IS USM

Спецификации

Спецификации

 • 85 mm

  Фокусна должина

 • f/1.4

  Максимална решетка

 • 4 чекори

  Стабилизација на слика

 • Прстенест USM

  Автоматски фокус

 • 88,6 x 105,4

  Макс. дијаметар x должина (mm)

 • 950

  Тежина (g)

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  -
 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)
  -
 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)
  24º, 16º, 28º 30'
 • Конструкција на објективот (елементи/групи)
  14/10
 • Број на сечила на дијафрагмата
  9
 • Минимална решетка
  22
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  0,85
 • Максимално зголемување (x)
  0,12
 • Информации за оддалеченост
  Да
 • Стабилизација на слика IBIS x OIS1
  4 чекори
 • Мотор за AF
  Прстенест USM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-77 II
 • Сенило на објектив
  ET-83E
 • Торбичка/футрола за објектив
  LP1219
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за објектив за заштита од прав E
 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II
  0,26-0,15
 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II
  0,43-0,33
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Не е компатибилно
 • Друга дополнителна опрема
  -
 • Фокусна должина
  Еквивалентно на 1,6x од фокусната должина на објективот

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага
  Да
 • Дијаметар на филтер (mm)
  77
 • Макс. дијаметар x должина (mm)2
  88.6 x 105.4
 • Тежина (g)
  950

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба