Објективи за DSLR

Canon EF 85mm f/1.8 USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  24°, 16°, 28°30'

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  9/7

 • Број на сечила на дијафрагмата

  8

 • Минимална решетка

  22

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.85

 • Максимално зголемување (x)

  0.13

 • Мотор за AF

  USM¹

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-58U / E-58II
 • Сенило на објектив

  ET-65III

 • Торбичка/футрола за објектив

  LH-B12

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.27 - 0.15

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  0.44 - 0.32

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  58

 • Макс. дијаметар x должина (mm)1

  75 x 71.5

 • Тежина (g)

  425

¹ Вградено механичко постојано рачно фокусирање.

 1. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба