Објективи за DSLR

Canon EF 85mm f/1.8 USM

Лесен, осветлен и брз објектив

Придобивки

 • Брза решетка со f/1,8

 • Телефото објектив со кратка/средна фокусна должина

 • USM мотор за фокусирање со постојан рачен фокус

 • Најмало растојание на фокусирање од 85cm

 • Големина на филтер од 58mm

 • Слоевите Super Spectra ги намалуваат привидните облици и одблесоците

Детални карактеристики

 • Практичен и пренослив телефото објектив

  EF 85mm f/1,8 USM создава слики кои се остри и јасни при сите вредности на решетката. Дијафрагмата на блендата со приближно кружен отвор внесува помеко и порамномерно чувство во областите кои не се во фокус и овозможува истакнување на објектите кои се во фокус наспроти заматената заднина. Објективот се одликува со преден елемент кој не ротира за време на фокусирањето, а тоа овозможува користење на специјални филтри (како филтри за поларизирање и градации).

 • Голема решетка со f/1,8

  Големата максимална решетка со f/1,8 им овозможува на фотографите да фотографираат рачно во тешки услови со недоволно осветлување, како и да ја ограничат длабочината на полето за да добијат креативни ефекти.

 • Компресирана перспектива при снимање портрети

  Малата фокусна должина за телефото кај објективот овозможува мало компресирање на перспективата, што ја намалува големината на нагласените изрази на лицата со цел да добиете прекрасни резултати.

 • Ултразвучно фокусирање

  Прстенестиот ултразвучен мотор го придвижува автоматскиот фокус со извонредна брзина и речиси бесчујно. Одличното намалување на вртежниот момент овозможува прецизно утврдување на фокусната точка, без пречекорувања. Покрај тоа, достапно е постојано рачно контролирање на фокусот, со што се овозможува прилагодување на фокусот без исклучување на режимот за автоматско фокусирање.

 • Super Spectra слој

  Слоевите Super Spectra обезбедуваат прецизно балансирање на боите и зголемен контраст. Исто така, ги намалуваат одблесоците и имагинарните облици – проблем кој често се јавува поради светлината која се одбива од сензорот на фотоапаратот.

 • Интеграција со E-TTL II мерење на блиц

  Објективот ги пренесува податоците за оддалеченост назад до компатибилниот E-TTL II систем за блиц на EOS фотоапаратот, за да обезбеди оптимално мерење на блицот."

Галерија со примероци

Погледни галерија

Слична дополнителна опрема

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Оваа продолжителна цевка од 25 mm се поставува помеѓу куќиштето на фотоапаратот и објективот, при што објективот добива опции за макро и за фокусирање на помало растојание, преку електронски контакт со куќиштето на фотоапаратот.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Сенило за објектив ET-65 III

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-58II

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за кружно поларизирање PL-C B од 58 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштитен филтер за објектив од 58 mm

  Ги заштитува предните елементи на објективите од нечистотии и оштетувања. Одговара на објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  ND4-L 58mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 2 чекори. За објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  ND8-L 58mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 3 чекори. За објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Футрола за објектив LP1014

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Адаптер за Macrolite 58C

  Ви овозможува да ги користите блицовите Macro Twin Lite и Macro Ring Lite од Canon со објективи чиј дијаметар на навојот на филтерот изнесува 58 mm.
 • Широкоаголни објективи

  Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.
  Дознајте повеќе