Објективи за EOS M

Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика

  APS-C

 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)

  18-35

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  91°50′–54°30′,


  68°55′–37°50′,


  102°10′–63°30′

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  12/9

 • Број на сечила на дијафрагмата

  7

 • Минимална решетка

  22 - 32¹

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.15

 • Максимално зголемување (x)

  0,30 (на 22mm)

 • Информации за оддалеченост

  Обезбедено

 • Стабилизација на слика OIS1

  3-запирања

 • Мотор за AF

  STM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-55
 • Сенило на објектив

  EW-60E

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP814

 • Компатибилност со додаток за продолжување

  НК

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  55

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  60.9 x 58.2¹

 • Тежина (g)

  220

¹ Минимален отвор на блендата при користење на чекори на зголемување од 1/3

¹ Димензии на објективот кога е во вовлечена положба

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба