Објективи за EOS M

Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика

  APS-C

 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)

  24 - 72

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  74°10′ - 28°20′


  53°30′ - 19°05′


  84°30′ - 33°40′

 • Број на сечила на дијафрагмата

  7

 • Минимална решетка

  22 - 40 (38)¹

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.25

 • Максимално зголемување (x)

  0,25 (при 45 mm)

 • Информации за оддалеченост

  Да

 • Стабилизација на слика OIS1

  3,5 чекори

 • Мотор за AF

  STM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив

  E-49

 • Сенило на објектив

  EW-53

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP811

 • Капаче за задниот отвор

  Lens Dust Cap EB

 • Компатибилност со додаток за продолжување

  Не е компатибилно

 • Друга дополнителна опрема

  -

Спецификации со додатокот за продолжување од 1,4x

 • Максимално зголемување

  -

 • AF можно

  -

 • Стабилизација на слика

  -

Спецификации со додатокот за продолжување од 2x

 • Максимална решетка

  -

 • Стабилизација на слика

  -

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  49

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  60.9 x 44.5¹

 • Тежина (g)

  130

¹ Димензиите се измерени кога објективот е вовлечен

¹ Минимален отвор на блендата при користење чекори на зголемување од 1/3

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба