Canon EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM Спецификации

ОПТИЧКИ ФУНКЦИИ/СПЕЦИФИКАЦИИ

Големина на слика

APS-C

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм (mm)

29-88

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

64º 30' - 23º 20', 45º 30'- 15º 40', 74º 20' - 27º 50'

Изработка на објектив (елементи/групи)

13/11

Бр. на сечила на дијафрагма

7

Минимален отвор на бленда

22 - 38(36)¹

Најмало растојание на фокусирање (m)

0.25

Максимално зголемување (x)

0,25 (на 55mm)

Информации за оддалеченост

Обезбедено

Стабилизатор на слика

4 чекори

AF двигател

STM

ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Отпорност на прав/влага

-

Дијаметар на филтер (mm)

52

Макс. дијаметар x должина (mm)

60,9 x 61

Тежина (g)

210

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Капаче за објектив

E-52 II

Сенило на објектив

EW-54

Торбичка/футрола за објектив

LP814

G.F.држач III (сенило III*)

0

G.F.држач IV (сенило IV*)

0

Продолжителна цевка за зголемување EF12 II

-

Продолжителна цевка за зголемување EF25 II

-

Компатибилност на додатокот за продолжување

НК

СПЕЦИФИКАЦИИ СО EF 1,4X III

Фокусна должина

-

Максимална решетка

-

Максимално зголемување

-

AF можно

-

IS

-

СПЕЦИФИКАЦИИ СО EF 2X III

Фокусна должина

-

Максимална решетка

-

Максимално зголемување

-

AF можно

-

IS

-

Фуснота

¹ Минимален отвор на блендата при користење на чекори на зголемување од 1/3