Објективи за EOS M

Canon EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM

Објектив за зумирање со достапна цена, стабилизација на слика и STM, кој е идеален за секакви прилики и е наменет за корисниците на сите модели на EOS M.

Придобивки

 • Разновиден објектив за зумирање од 18-55mm – идеален за секојдневна употреба

 • Практичен за носење заедно со вашиот EOS M

 • Рамномерно, тивко фокусирање со STM при снимање на видео снимки

 • Динамички IS за рамномерни видео снимки

 • Неверојатно остри слики со стабилизатор на слика со 4 чекори

 • Брз автоматски фокус за фотографии, преминување преку параметрите на постојаниот рачен фокус

Детални карактеристики

 • Разновиден објектив за зумирање од 18-55mm – идеален за секојдневна употреба

  EF-M 18-55mm f/3,5-5,6 IS STM, висококвалитетен и стандарден објектив за зумирање кој е идеален за секојдневно фотографирање, опфаќа практичен фокусен опсег од 18-55mm со кој може да снимите сè, почнувајќи од неверојатни пејзажи па сè до прекрасни портрети со рамномерно заматување во заднина, како и динамични случувања.

 • Практичен за носење заедно со вашиот EOS M

  Овој објектив, кој е практичен за носење без разлика каде патувате, се одликува со компактно и лесно куќиште со стилска алуминиумска надворешност и EF-M приклучок кој одговара на вашиот EOS M.

 • Рамномерно, тивко фокусирање со STM при снимање на видео снимки

  Снимањето на висококвалитетни видео снимки кои секогаш се одликуваат со остар фокус е едноставно, благодарение на режимот Servo AF за видео. Тој користи внатрешен фокус и STM технологија (чекорен мотор) за бесчујно и континуирано фокусирање во режим на видео, така што вашите видео снимки ќе бидат рамномерни и ќе имаат помалку заматување.

 • Динамички IS за рамномерни видео снимки

  Тресењето на фотоапаратот не претставува проблем при рачно снимање на видео снимки или кога се движите за да ги следите случувањата. EF-M 18-55mm f/3,5-5,6 IS STM користи динамична стабилизација на слика во режим на видео за да ги спречи кружните движења и тресењето со цел да обезбеди рамномерен снимен видео материјал.

 • Неверојатно остри слики со стабилизатор на слика со 4 чекори

  EF-M 18-55mm f/3,5-5,6 IS STM обезбедува неверојатно остри фотографии, дури и при рачно фотографирање при слаба осветленост. Објективот располага со технологија за стабилизација на слика со четири чекори, која го намалува тресењето на фотоапаратот и ви овозможува да снимите врвни слики при слаба осветленост, без видливо зголемување на заматувањето на сликата.

 • Брз автоматски фокус за фотографии, преминување преку параметрите на постојаниот рачен фокус

  Отсега доловувањето на специјалните моменти во прекрасни фотографии е едноставно, благодарение на брзиот систем за автоматски фокус со голема прецизност, кој овозможува брзо, прецизно и автоматско фокусирање при фотографирањето. Преземете ја контролата секогаш кога ќе посакате така што ќе преминете преку параметрите на постојаниот рачен фокус, со што се овозможува прилагодување на фокусот без исклучување на режимот за автоматско фокусирање.

Слична дополнителна опрема

 • Дополнителна опрема за објективи

  Lens Hood EW-54

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-52II

  Се прикачува на објективот на вашиот фотоапарат, овозможувајќи ви да се доближите поблиску до малите предмети. Одговара на објективи со навој на филтри од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Lens Dust Cap EB

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за поларизација PL-C B од 52 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштитен филтер од 52 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  ND4-L 52mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 2 чекори. За објективи со навој на филтри од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  ND8-L 52mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 3 чекори. За објективи со навој на филтри од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Објектив за одблиску 250D од 52 mm

  Се прикачува на објективот на вашиот фотоапарат, овозможувајќи ви да се доближите поблиску до малите предмети. Одговара на објективи со навој на филтри од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Футрола за објектив LP816

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Macrolite Adapter 52C

  Ви овозможува да ги користите блицовите Macro Twin Lite и Macro Ring Lite од Canon со објективи чиј дијаметар на навојот на филтерот изнесува 52 mm.