Објективи за EOS M

Canon EF-M 22mm f/2 STM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика

  APS-C

 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)

  35

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  54º 30', 37º 50', 63º 30'

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  7/6

 • Број на сечила на дијафрагмата

  7

 • Минимална решетка

  22

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.15

 • Максимално зголемување (x)

  0,21 (на 22mm)

 • Информации за оддалеченост

  Обезбедено

 • Стабилизација на слика OIS1

  Нема

 • Мотор за AF

  STM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив

  E-43

 • Сенило на објектив

  EW-43

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP811

 • Компатибилност со додаток за продолжување

  НК

Спецификации со додатокот за продолжување од 1,4x

 • Фокусна должина

  -

 • Максимално зголемување

  -

 • AF можно

  -

 • Стабилизација на слика

  -

Спецификации со додатокот за продолжување од 2x

 • Максимална решетка

  -

 • Стабилизација на слика

  -

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага

  -

 • Дијаметар на филтер (mm)

  43

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  60.9 x 23.7

 • Тежина (g)

  105

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба