Објективи за EOS M

Canon EF-M 22mm f/2 STM

Мал објектив во вид на „палачинка“ со голема решетка од f/2, кој е совршен за портрети и фотографирање во услови со слаба осветленост.

Придобивки

 • Широкоаголен објектив од 22mm

 • Практичен за носење заедно со вашиот EOS M

 • Врвни резултати при слаба осветленост со решетката од f/2,0

 • Рамномерно, тивко фокусирање со STM при снимање на видео снимки

 • Одличен квалитет на слика со асферични елементи на објективот

 • Снимајте рамномерни дефокусирани заднини

Детални карактеристики

 • Широкоаголен објектив од 22mm – за дискретна репортажа

  Извонредно тенок и лесен, овој широкоаголен објектив од 22mm во вид на "палачинка" со фиксен фокус наменет за EOS M овозможува дискретно фотографирање кое е идеалено за секојдневна репортажа. Широкиот агол опфаќа повеќе во кадарот, така што ќе можете да снимите поголем дел од сцената во секоја слика и да добиете прекрасни пејзажи и одлични групни фотографии.

 • Практичен за носење на патувањата заедно со вашиот EOS M

  Овој објектив, кој е практичен за носење без разлика каде патувате, се одликува со извонредно тенко и лесно куќиште со стилска алуминиумска надворешност и EF-M приклучок кој одговара на вашиот EOS M.

 • Врвни резултати при слаба осветленост со решетката од f/2,0

  EF-M 22mm f/2 STM обезбедува неверојатни резултати во услови со слаба осветленост, благодарение на широката максимална решетка од f/2,0. Тој ќе ви овозможи да го доловите природниот амбиент на сцените во вечерното и ноќното време во вашите фотографии и видео снимки, без да користите блиц или статив, нудејќи ви слобода за рачно снимање на исклучителни слики без напор во секакви услови на осветлување.

 • Рамномерно, тивко фокусирање со STM при снимање на видео снимки

  Снимањето на висококвалитетни видео снимки кои секогаш се одликуваат со остар фокус е едноставно, благодарение на режимот Servo AF за видео. Тој користи внатрешен фокус и STM технологија (чекорен мотор) за бесчујно и континуирано фокусирање во режим на видео, така што вашите видео снимки ќе бидат рамномерни и ќе имаат помалку заматување.

 • Одличен квалитет на слика со асферични елементи на објективот

  Добивањето на остри, квалитетни слики без изобличувања и со висок контраст е гарантирано дури и кога фотографирате при слаба осветленост, благодарение на асферичните елементи на објективот, кои вршат корекција на сите сферични аберации кои би можеле да им наштетат на вашите слики. Исто така, објективот се одликува со Super Spectra слоеви кои придонесуваат за прецизно балансирање на боите и добивање на висок контраст, како и отстранување на одблесоците и привидните облици, со цел да добиете прекрасни слики во секакви услови на осветлување.

 • Снимајте рамномерни дефокусирани заднини

  За добивање на слики со професионален изглед кои оставаат силен впечаток, EF-M 22mm f/2 STM ви овозможува да снимате прекрасни слики со рамномерно дефокусирање на заднините кои го истакнуваат вашиот објект и ги отстрануваат предметите кои го одвлекуваат вниманието.

Широкоаголни објективи

Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.
Дознајте повеќе

Слична дополнителна опрема

 • Дополнителна опрема за објективи

  Сенило за објектив EW-43

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Lens Cap E-43

  Го заштитува вашиот објектив од Canon кога не го користите.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Lens Dust Cap EB

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Заштитен филтер за објектив од 43 mm

  Дополнителна опрема за објективи

  43mm Protect Lens Filter

  Ги заштитува предните елементи на објективите од нечистотии и оштетувања. Одговара на објективи со навој на филтри од 43 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Футрола за објектив LP811

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.