Објективи за EOS M

Canon EF-M 32mm f/1.4 STM

Спецификации

Спецификации

 • 51 mm еквивалентна фокусна должина

 • Максимална решетка од f/1,4

 • STM автоматски фокус

 • Super Spectra слој на објективот

 • Изборно сенило на објектив

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  APS-C
 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)
  51
 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)
  39º00'. 26º30', 46º10'
 • Конструкција на објективот (елементи/групи)
  14/8
 • Број на сечила на дијафрагмата
  7
 • Минимална решетка
  16
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  0,23
 • Максимално зголемување (x)
  0,25
 • Информации за оддалеченост
  Да
 • Стабилизација на слика OIS1
  -
 • Стабилизација на слика IBIS x OIS2
  -
 • Мотор за AF
  STM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-43
 • Сенило на објектив
  ES-60
 • Торбичка/футрола за објектив
  LP1014
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за заштита од прав за објективи EB
 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II
  Не е компатибилно
 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II
  Не е компатибилно
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Не е компатибилно

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)
  43
 • Макс. дијаметар x должина (mm)3
  60,9 x 56,5
 • Тежина (g)
  235
 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Тестирано според стандардите CIPA
 3. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба