Објективи за EOS M

Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика

  APS-C

 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)

  88-320

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  23°20′ - 6°30′


  15°40′ - 4°20′


  27°50′ - 7°50′

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  17/11

 • Број на сечила на дијафрагмата

  7

 • Минимална решетка

  22-32¹

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  1.0

 • Максимално зголемување (x)

  0,21 (на 200mm)

 • Информации за оддалеченост

  Да

 • Стабилизација на слика OIS1

  3.5

 • Мотор за AF

  STM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив

  E-52 II

 • Сенило на објектив

  ET-54B

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP816

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  Капаче за објектив за заштита од прав E

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  Не е компатибилно

 • Компатибилност со додаток за продолжување

  Не е компатибилно

 • Друга дополнителна опрема

  Не е компатибилно

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  52

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  60.9 x 86.5

 • Тежина (g)

  260

¹ Минимален отвор на блендата при користење на чекори на зголемување од 1/3

¹ Минимален отвор на блендата при користење на чекори на зголемување од 1/3

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба