Објективи за EOS M

Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM

Телефото објектив за зумирање со стабилизација на слика и STM, кој е совршен за доближување до далечните објекти.

Придобивки

 • Приближете се поблиску до случувањата со вашиот EOS-M фотоапарат

 • Стабилизацијата на сликата ја задржува острината во сликите

 • Доволно компактен за да го носите насекаде

 • Рамномерно и речиси бесшумно STM фокусирање

 • Брзо прилагодување со прстенот за рачно фокусирање

 • Фотографирајте слики со одличен квалитет - полни со остри детали и богати бои

Детални карактеристики

 • Компактен објектив за зумирање кој ве доближува уште повеќе

  Приближувајќи ве до случувањата, EF-M 55-200mm f/4,5-6,3 IS STM е специјално дизајниран за EOS-M фотоапарати. Тој е совршен придружник за EF-M 18-55mm f/3,5-5,6 IS STM од Canon и ви овозможува да се приближите уште повеќе до далечните субјекти - идеално за животот во дивината, спорт и патувања.

 • Оптички стабилизатор на слика

  За да обезбеди остра слика, EF-M 55-200mm f/4,5-6,3 IS STM се одликува со стабилизација на слика која го спречува заматувањето предизвикано од ненамерни движења при снимањето – познато како тресење на фотоапаратот. Брзината на блендата која може да се намали до 3,5 чекори од стандардната, ќе ви овозможи рачно фотографирање во услови со недоволна светлина.

 • STM технологија за фокусирање

  Технологијата STM (чекорен мотор) овозможува брзо и прецизно фокусирање при фотографирањето, како и рамномерно и речиси бесшумно фокусирање при снимањето. Бидејќи движењата со STM се рамномерни и тивки, видео записите не содржат несакан шум предизвикан од фокусирањето и промени кои го одвлекуваат вниманието.

 • Слики со одличен квалитет на кои ќе се гордеете

  Софистицираните оптички материјали нудат фотографии кои се исполнети со остри детали, динамички контраст и богати бои. Насочете го вниманието кон вашиот субјект, така што ќе го изолирате наспроти рамномерно заматена заднина.

 • Дизајниран за олеснување на фотографирањето

  Прстенот за рачно фокусирање овозможува прецизно прилагодување на фокусот на брз и едноставен начин во секое време. Најкраткото растојание за фокусирање од 1 метар е одлично за моќни портрети и врвни детали при снимање одблиску.

Слична дополнителна опрема

 • Дополнителна опрема за објективи

  Сенило за објектив ET-54B

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-52II

  Се прикачува на објективот на вашиот фотоапарат, овозможувајќи ви да се доближите поблиску до малите предмети. Одговара на објективи со навој на филтри од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Lens Dust Cap EB

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за поларизација PL-C B од 52 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштитен филтер од 52 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  ND4-L 52mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 2 чекори. За објективи со навој на филтри од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  ND8-L 52mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 3 чекори. За објективи со навој на филтри од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Објектив за одблиску 250D од 52 mm

  Се прикачува на објективот на вашиот фотоапарат, овозможувајќи ви да се доближите поблиску до малите предмети. Одговара на објективи со навој на филтри од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за објективи за снимање одблиску 500D од 58 mm

  Се прикачува на објективот на вашиот фотоапарат, овозможувајќи ви да се доближите поблиску до малите предмети. Одговара на објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Футрола за објектив LP816

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Macrolite Adapter 52C

  Ви овозможува да ги користите блицовите Macro Twin Lite и Macro Ring Lite од Canon со објективи чиј дијаметар на навојот на филтерот изнесува 52 mm.

 • Телефото објективи

  Опремени со зголемени фокусни должини што ви овозможуваат да се приближите до објектот без да ја попречувате сцената.
  Дознајте повеќе