Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

Компатибилност со APS-C EOS фотоапарати* и фотоапарати без огледало што го користат EF-EOS M адаптерот за монтирање *Тука не спаѓаат фотоапаратите EOS 10D, EOS D60, EOS D30

EF-S објектив за зумирање со извонредно широк агол што ќе ви овозможи да опфатите повеќе во вашата снимка

Овој објектив за зумирање со извонредно широк агол е компактен и лесен, има дизајн што е идеален за патување, опфаќа повеќе во кадарот и ги разубавува пејзажите, градските сцени и небото. Тој ќе ви овозможи да снимате дури и пространи ентериери и архитектура, без да се оддалечувате наназад.


Објективот EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM е одличен за

Опфатете повеќе во секоја снимка, во секоја прилика.

Ако сакате да ги подобрите вашите вештини за фотографирање, тогаш објективот EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM е неопходен додаток за вашата опрема. Опсегот од 10-18mm ви нуди извонредно широка перспектива, овозможувајќи ви да снимате прекрасна архитектура и огромни пејзажи. Инаку, комплетот со стандарден објектив вообичаено покрива опсег од 18-55mm, што е практично за поопшта намена.

ef s 10 18mm f 4 5 5 6 is stm lens

ef s 10 18mm f 4 5 5 6 is stm lens

Споредба помеѓу најширокиот агол кај комплетот со стандарден објектив и најширокиот агол од 10mm кај објективот EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

Рамномерен и тивок

Снимајте висококвалитетни видеоснимки за време на одморот со технологијата за речиси бесшумен STM. Чекорниот мотор придонесува за стабилно и тивко континуирано фокусирање, што значи дека ќе ги снимите само звуците од опкружувањето, без шумот предизвикан при фокусирање на моторот.

ef s 10 18mm f 4 5 5 6 is stm lens
ef s 10 18mm f 4 5 5 6 is stm lens

Не дозволувајте движењата да го уништат моментот

При снимање на вашите секојдневни видеоснимки и фотографии при слаба осветленост, технологијата за стабилизација на слика (IS) на објективот EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM е токму тоа што ви треба за компензација на сите мали потреси на фотоапаратот, за да го доловите вашиот момент уште во првата прилика.

Технологија што спречува одблесоци

Фокусирајте се на изгледот на вашите пејзажи без да се грижите за пречките од сонцето, благодарение на Super Spectra слојот. Тоа значи дека не мора да се грижите за несакано разлевање на боите или за зони со мал контраст, туку ќе можете да снимате послободно и да се фокусирате на уживање во приказот.

ef s 10 18mm f 4 5 5 6 is stm lens

Спецификации

Дополнителна опрема

Слични објективи што може да ги земете предвид

Четири алтернативни широкоаголни објективи во споредба со EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM, избрани од нашите експерти за објективи.

ef s 10-22mm f3.5-4.5 usm

EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM

• Малку поголем фокусен опсег
• Идеален за надворешни услови
• Ултразвучен (USM) мотор за брзо фокусирање
• Поширока решетка за слаба осветленост

ef s 15-85mm f3.5-5.6 is usm

EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM

• Обемен фокусен опсег, но не толку широк агол
• За секојдневна и општа употреба, вклучувајќи пејзажи и портрети
• USM мотор за брзо фокусирање

ef s 17-55mm f2.8 is usm

EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM

• Поголем фокусен опсег
• Вграден индикатор за оддалеченост за попрецизно фокусирање
• Идеален за секојдневна употреба
• USM мотор за брзо фокусирање
• Фиксна решетка од f/2.8 низ целиот опсег, совршена за фотографирање при слаба осветленост

ef s 24mm f2.8 stm

EF-S 24mm f/2.8 STM

• Лесен, мал и дискретен
• Исклучителен квалитет на слика
• Идеален за урбано фотографирање бидејќи е дискретен
• Решетка од f/2.8 за слаба осветленост

Добијте повеќе од вашиот фотоапарат

Објективот EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM ви овозможува да опфатите повеќе во фотографиите. Погледнете како другите објективи во оваа палета ви овозможуваат да ја зголемите вашата креативност.

gull ambient