Објективи за DSLR

Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции/спецификации

 • Големина на слика

  APS-C

 • Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм (mm)

  16-29

 • Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

  97°10′ - 64°30′


  74°10′ - 45°30′


  107°30′ - 74°20′

 • Изработка на објектив (елементи/групи)

  14/11

 • Бр. на сечила на дијафрагма

  7

 • Минимален отвор на бленда

  22-29

 • Најмало растојание на фокусирање (m)

  0.22

 • Максимално зголемување (x)

  0,15x (при 18mm)

 • Информации за оддалеченост

  Обезбедено

 • Стабилизатор на слика

  4.0

 • AF двигател

  STM

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  67

 • Макс. дијаметар x должина (mm)

  74,6 x 72,0

 • Тежина (g)

  240

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив

  E-67 II

 • Сенило на објектив

  EW-73C

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP1116

 • Задно капаче

  Капаче за објектив за заштита од прав E

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  Компатибилност (освен при поставување најширок агол)

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  Не е компатибилно

 • Компатибилност на додатокот за продолжување

  Не е компатибилно

Спецификации со EF 1,4x II

Спецификации со EF 2x II