Објективи за DSLR

Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM

Спецификации

Детални спецификации

 • Големина на слика

  APS-C

 • Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм

  16-35

 • Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

  97º 10' - 54º 30', 74º 10'- 37º 50', 107º 30' - 63º 30'

 • Изработка на објектив (елементи/групи)

  13/10

 • Бр. на сечила на дијафрагма

  6

 • Минимален отвор на бленда

  22-27

 • Најмало растојание на фокусирање (m)

  0.24

 • Максимално зголемување (x)

  0,17 (при 22mm)

 • Информации за оддалеченост

  Да

 • Стабилизатор на слика

  Не

 • AF двигател

  USM¹

 • Дијаметар на филтер (mm)

  77

 • Макс. дијаметар x должина (mm)

  83,5 x 89,8

 • Тежина (g)

  385

 • Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

  0,77-0,58

 • Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

  1,51-1,28

 • Капаче за објектив

  E-77U / E-77II

 • Сенило на објектив

  EW-83E

 • Мека торбичка

  LP1319

G.F.Holder IV (hood IV*)

 • Продолжувачи EF1.4x II и EF2x II

  Не е компатибилно

 1. ¹ Вградено постојано механичко рачно фокусирање