Објективи за DSLR

Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика

  APS-C

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  74º 10' - 15º 25', 53º 30'- 10º 25', 84º 30' - 18º 25'

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  17/12

 • Број на сечила на дијафрагмата

  7

 • Минимална решетка

  22-38(36)¹

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0,35

 • Максимално зголемување (x)

  0.21 (at 85mm)

 • Информации за оддалеченост

  Обезбедено

 • Стабилизација на слика OIS1

  4 чекори

 • Мотор за AF

  Прстенест USM¹

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив

  E-72U / E-72II

 • Сенило на објектив

  EW-78E

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP1116

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.44 - 0.155¹

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага

  -

 • Дијаметар на филтер (mm)

  72

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  81.6 x 87.5

 • Тежина (g)

  575

¹ Постојано рачно фокусирање

¹ Минимален отвор на блендата при користење на чекори на зголемување од 1/3

¹ Не е компатибилно при широки агли

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба