Објективи за DSLR

Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика

  APS-C

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  68º 40' - 15º 25', 48º - 10º 25', 78º 30' - 18º 25'

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  17/12

 • Број на сечила на дијафрагмата

  6

 • Минимална решетка

  22-32

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.35

 • Максимално зголемување (x)

  0,20 (при 85mm)

 • Информации за оддалеченост

  Да

 • Стабилизација на слика OIS1

  3-чекори

 • Мотор за AF

  USM¹

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив

  E-67U / E-67II

 • Сенило на објектив

  EW-73B

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP1116

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.43 - 0.14

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  0.72 - 0.33

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  67

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  78.5 x 92

 • Тежина (g)

  475

¹ Вградено постојано механичко рачно фокусирање

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба