Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM Спецификации

ОПТИЧКИ ФУНКЦИИ/СПЕЦИФИКАЦИИ

Големина на слика

APS-C

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм (mm)

29-216

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

64° 30' - 9° 30', 45° 30' - 6° 20', 74° 20' -11° 30'

Изработка на објектив (елементи/групи)

16/12

Бр. на сечила на дијафрагма

7

Минимален отвор на бленда

22 - 38(36)¹

Најмало растојание на фокусирање (m)

0.39

Максимално зголемување (x)

0.28

Информации за оддалеченост

Обезбедено

Стабилизатор на слика

4 чекори

AF двигател

STM

ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Дијаметар на филтер (mm)

67

Макс. дијаметар x должина (mm)

76,6mm x 96mm

Тежина (g)

480g

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Капаче за објектив

E-67 / E-67II

Сенило на објектив

EW-73B

Торбичка/футрола за објектив

LP1116

G.F.држач III (сенило III*)

НК

G.F.држач IV (сенило IV*)

0

Продолжителна цевка за зголемување EF12 II

0,43-0,09

Продолжителна цевка за зголемување EF25 II

0,61-0,21

Компатибилност на додатокот за продолжување

НК

Фуснота

¹ Минимален отвор на блендата при користење на чекор на зголемување од 1/3