Објективи за DSLR

Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS

Објектив за секаква намена со моќен зум и стабилизација на слика.

Придобивки

 • 11x леќи за зумирање – 18-200mm

 • Стабилизатор на слика со 4 застанувања

 • Автоматско откривање на движење и троножно постолје

 • Растојание за фокусирање од само 0,45m

 • Асферични и UD елементи на објектив

 • Обвивката на леќите Super-Spectra се справува со двојните слики и одблесокот

 • Бравата на зумот ја одржува минималната величина

 • Циркуларна бленда за задоволувачко замаглување на позадината

Детални карактеристики

 • Компактен, брз, и лесен

  EF-S 18-200mm f/3,5-5,6 IS е компактен, EF-S леќи со голема моќ на зголемување - приближ. 11x. Тој е опремен со коефициент на зум од 18-200mm (35mm филм еквивалентен на должина на фокус од 29-320mm) и има максимална бленда од f/3,5-5,6. Дизајниран и за почетници и за напредни аматери кои бараат леќи со оптички стабилизатор на слика и голем опсег на должина на фокус, тој тежи само 595g и има димензии 78,6 x 102mm. Леќите нудат 0,45m минимално растојание од фокус во сите позиции на зумирање. EF-S 18-200mm f/3,5-5,6 IS е дизајниран исклучиво за употреба со EOS фотоапарати опремени со EF-S лежиште на леќи - вкллучително и EOS 50D, EOS 1000D, EOS 450D, и постари модели.

 • Асферични и UD елементи

  Високиот квалитет на слика е обезбеден со додавањето на две високо прецизни асферични леќи заради корекција на отстапувањата вклучително и искривувањето на полето и нарушувањата. Хроматското отстапување кое е вообичаено при широкоаголно сликање е исто така решено со вклучувањето на две UD леќи, со што се обезбедува оптимален квалитет на сликата и детали од едниот до другиот агол.

 • Обвивка Super-Spectra

  Патентираниот елемент на обвивка на леќите на Canon ги сведува на минимум двојната слика и одблесокот предизвикани од рефлексиите од сензорот за слика на фотоапаратот и површините на внатрешните леќи Трансмисијата на светло е подобрена и рефлексиите се редуцирани со цел да се постигнат јасни остри слики.

 • Стабилизатор на слика со 4-запирања

  Оптичкиот стабилизатор на слика со 4 застанувања - специјално дизајниран за специфичниот опсег на должина на фокус на леќите работи со цел да се справува со заматеноста на сликата, што може да настане при рачно сликање или при помала брзина на затворачот. Автоматското откривање на движење обезбедува ефикасен перформанс кога се следат објекти во движење. А бидејќи IS системот е поставен во леќите, резултатите се видливи преку визирот за време на ставањето во кадар.

 • Долготраен квалитет со безоловна оптика

  Дизајниран со отпорни леќи EF-S 18-200mm f/3,5-5,6 IS заради робустниот дизајн, тој одговара на потребите на денешните фотографи. Се користи еколошко безоловно стакло во производството на леќите

Галерија со примероци

Погледни галерија

Слична дополнителна опрема

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 25 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Lens Hood EW-73B

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-72II

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за кружно поларизирање PL-C B од 72 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 72 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштитен филтер за објектив од 72 mm

  Ги заштитува предните елементи на објективите од нечистотии и оштетувања. Одговара на објективи со навој на филтри од 72 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  ND4-L 72 mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 2 чекори. За објективи со навој на филтри од 72 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  ND8-L 72mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 3 чекори. За објективи со навој на филтри од 72 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за објективи за снимање одблиску 500D од 72 mm

  Се прикачува на објективот на вашиот фотоапарат, овозможувајќи ви да се доближите поблиску до малите предмети. Одговара на објективи со навој на филтри од 72 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Мека торбичка за објектив LP1116

  Protective soft case for selected EF lenses.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Адаптер за Macrolite 72C

  Ви овозможува да ги користите блицовите Macro Twin Lite и Macro Ring Lite од Canon со објективи чиј дијаметар на навојот на филтерот изнесува 72 mm.
 • Телефото објективи

  Опремени со зголемени фокусни должини што ви овозможуваат да се приближите до објектот без да ја попречувате сцената.
  Дознајте повеќе