Објективи за DSLR

Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика

  APS-C

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  64° 30' - 6° 30', 45° 30' - 4° 20', 74° 20' - 7° 50'

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  16/12

 • Број на сечила на дијафрагмата

  6

 • Минимална решетка

  22 - 38(36)¹

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.45

 • Максимално зголемување (x)

  0,24(at 200mm)

 • Информации за оддалеченост

  Да

 • Стабилизација на слика OIS1

  4 чекори

 • Мотор за AF

  Микро мотор

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив

  E-72 / E-72II

 • Сенило на објектив

  EW-78D

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP1116

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.39-0.06¹

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  0.56-0.14¹

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  72mm

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  78.6x102

 • Тежина (g)

  595

¹ Не е компатибилно при широки агли

¹ Не е компатибилно при широки агли

¹ Минимален отвор на блендата при користење на чекори на зголемување од 1/3

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба