Објективи за DSLR

Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II

Стандарден објектив за зумирање со достапна цена и стабилизација на слика, кој е идеален за почетници со EOS фотоапарат.

Придобивки

 • Лесен, компактен дизајн

 • Од широкоаголен до краток телефото опсег

 • Стабилизатор на слика со четири чекори

 • Асферични елементи на објективот за контрола на изобличувањата

 • Кратко растојание за фокусирање од 0,25m

 • Super Spectra облоги

 • Дијафрагма на бленда со кружен отвор

 • Автоматски фокус со голема брзина

Детални карактеристики

 • Достапен, висококвалитетен зум

  EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 IS II е висококвалитетен објектив со стандарден зум кој ќе ги привлече фотографите кои сакаат да патуваат со мал багаж. Со еквивалент на фокусно растојание од 29-88mm во формат од 35mm, широкиот опсег на зумирање на објективот е соодветен за поголемиот дел од општото фотографирање. За фотографирање одблиску, работното растојание е само 0,25m (25cm) низ целиот опсег на зумот.

 • Стабилизатор на слика

  За минимизирање на ризикот од заматување на сликата, EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 IS II применува технологија на стабилизација на слика со четири чекори од Canon. Тоа им овозможува на фотографите да користат брзини на блендата кои се до четири пати побавни од нормалната, без видливо зголемување на заматувањето на сликата - идеално за снимање при слаба осветленост.

 • Асферичен елемент на објективот со Super Spectra облога

  Освен тоа што обезбедуваат реалистичен баланс на боите и остри слики со висок контраст, Super Spectra облогите спречуваат привидни облици и одблесоци со апсорбирање на светлината која се рефлектира од сензорите на дигиталните фотоапарати или внатрешните елементи на објективот. Асферичниот елемент на објективот обезбедува остри слики со висок контраст - дури и кога блендата е целосно отворена.

 • Бленда со кружен отвор

  За снимките снимени при широк отвор на блендата, дијафрагмата на блендата со кружен отвор нуди рамномерно и еднакво заматување на позадината, овозможувајќи ви да ги истакнете предните објекти и да ги отстраните непотребните елементи.

 • Безоловно стакло

  При изработката на EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 IS II се користи само еколошко безоловно стакло.

 • Дополнителна опрема

  EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 IS II се испорачува со капаче за објективот и капаче за прав. Сенилото за објективот (EW-60C) и меката торбичка за објективот (LP814) се достапни како изборна дополнителна опрема.

Галерија со примероци

Погледни галерија

Слична дополнителна опрема

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 25 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Lens Hood EW-73C

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-58II

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за кружно поларизирање PL-C B од 58 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштитен филтер за објектив од 58 mm

  Ги заштитува предните елементи на објективите од нечистотии и оштетувања. Одговара на објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  ND4-L 58mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 2 чекори. За објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  ND8-L 58mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 3 чекори. За објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за објективи за снимање одблиску 250D од 58 mm

  Се прикачува на објективот на вашиот фотоапарат, овозможувајќи ви да се доближите поблиску до малите предмети. Одговара на објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Футрола за објектив LP811

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Адаптер за Macrolite 58C

  Ви овозможува да ги користите блицовите Macro Twin Lite и Macro Ring Lite од Canon со објективи чиј дијаметар на навојот на филтерот изнесува 58 mm.