Објективи за DSLR

Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика

  APS-C

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  64º 30' - 23º 20', 45º 30'- 15º 40', 74º 20' - 27º 50'

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  11/9

 • Број на сечила на дијафрагмата

  6

 • Минимална решетка

  22 - 38(36)¹

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.25

 • Максимално зголемување (x)

  0,34 (на 55mm)

 • Информации за оддалеченост

  Обезбедено

 • Стабилизација на слика OIS1

  4 чекори

 • Мотор за AF

  Микро мотор

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив

  E-58 / E-58II

 • Сенило на објектив

  EW-60C

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP814

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.64-0.23¹

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  1.00-0.51¹

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  58

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  68.5 x 70

 • Тежина (g)

  200

*Максимален број на сенила III/IV што може да се прикачат. Во случај на објективи со зумирање, максималниот број се однесува на кусата фокусна должина

¹ Минимален отвор на блендата при користење на чекори на зголемување од 1/3

¹ Не е компатибилно при широки агли

¹ Не е компатибилно при широки агли

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба