Објективи за DSLR

Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика

  APS-C

 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)

  29-88

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  64º 30' - 23º 20', 45º 30'- 15º 40', 74º 20' - 27º 50'

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  13/11

 • Број на сечила на дијафрагмата

  7

 • Минимална решетка

  22 - 38(36)¹

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.25

 • Максимално зголемување (x)

  0,36 (на 55mm)

 • Информации за оддалеченост

  Обезбедено

 • Стабилизација на слика OIS1

  4 чекори

 • Мотор за AF

  STM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив

  E-58 II

 • Сенило на објектив

  EW-63C

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP1016

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.65-0.23¹

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  1.00-0.51¹

 • Компатибилност со додаток за продолжување

  НК

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  58

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  69.0 x 75.2

 • Тежина (g)

  205g

¹ Минимален отвор на блендата при користење на чекори на зголемување од 1/3

¹ Не е компатибилно при широк агол

¹ Не е компатибилно при широк агол

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба