Canon EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM
Спецификации

Дијаметар на филтер (mm)

58

Макс. дијаметар x должина (mm)

66,5 x 61,8

Тежина (g)

215

Важни функции

18-55mm

Опсег на зумирање

f/4 - 5.6

Максимална решетка

4 чекори

Стабилизатор на слика

STM

Автоматски фокус

Spectra

Super Spectra слој на објективот

Сенило на објектив

По избор

66,5 x 61,8

Макс. дијаметар x должина (mm)

215

Тежина (g)

Погледни сè

Детални спецификации

Оптички функции/спецификации

Големина на слика

APS-C

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм (mm)

29-88

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

64º 30' - 23º 20', 45º 30'- 15º 40', 74º 20' - 27º 50'

Изработка на објектив (елементи/групи)

12/10

Бр. на сечила на дијафрагма

7

Минимален отвор на бленда

22 - 321

Најмало растојание на фокусирање (m)

0,25

Максимално зголемување (x)

0,25 (на 55mm)

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизација на слика (чекори)

4,0

AF двигател

STM

Дополнителна опрема

Капаче за објектив

E-58 II

Сенило на објектив

EW-63C

Торбичка/футрола за објектив

LP1016

Задно капаче

Капаче за објектив за заштита од прав E

Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

0,55-0,232

Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

0,91-0,513

Компатибилност на додатокот за продолжување

Не е компатибилно

  1. Минимален отвор на блендата при користење чекори на зголемување од 1/3
  2. Не е компатибилно при широки агли
  3. Не е компатибилно при широки агли