Објективи за DSLR

Canon EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM

Носете го вашиот EOS на повеќе места со извонредно пренослив стандарден објектив за зумирање.

Canon Camera

Извонредно компактен дизајн

Носете го вашиот EOS DSLR на повеќе места со пократок и полесен стандарден објектив за зумирање кој е дизајниран да биде пренослив.

Разновидни опции и перформанси

EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM може да се справи со различни објекти, почнувајќи од пејзажи па сè до портрети и создава фотографии со одличен изглед со кои ќе се гордеете.

Canon Camera

Одлични перформанси и за видеоснимки

Објективот фокусира порамномерно кога снимате видеоснимки овозможувајќи рамномерни промени на фокусот. Неговата стабилизација на слика ги елиминира движењата на фотоапаратот за да добиете постабилни видео материјали.
Canon Camera

Едноставно користење

Одличен избор за оние кои штотуку започнуваат да фотографираат или сакаат достапен и висококвалитетен објектив. Прстенот за рачно фокусирање нуди дополнителна креативна контрола.

Спецификации

 • 18-55 mm

  Опсег на зумирање

 • f/4 - 5,6

  Максимална решетка

 • 4 чекори

  Стабилизатор на слика

 • Мотор

  Автоматски фокус

 • Spectra

  Слој Super Spectra на објективот

 • Сенило на објектив

  Изборно

 • 66,5 x 61,8

  Макс. дијаметар x должина (mm)

 • 215

  Тежина (g)

Дополнителна опрема

Поврзани производи