Објективи за DSLR

Canon EF-S 24mm f/2.8 STM

Компактен фиксен објектив со достапна цена, STM и решетка од f/2.8, кој е идеален за фотографирање за време на патувањата и улично фотографирање.

Придобивки

 • Тенок дизајн во вид на "палачинка"

 • Природна перспектива од човеково око

 • Рамномерно, тивко фокусирање при снимање на видео снимки*

 • Користете големи решетки за да снимате при слаба осветленост

 • Фокусирање одблиску до 0.16m

Детални карактеристики

 • Пренослив дизајн во вид на "палачинка"

  Со длабочина од само 22.8 mm и тежина од само125g, EF-S 24mm f/2.8 STM е пренослив објектив кој ви овозможува да го понесете вашиот EOS насекаде. Неговиот компактен дизајн го прави дискретен – идеален за улично фотографирање.

 • Природна перспектива

  Фокусната должина од 24mm која се користи на куќиштето на APS-C EOS го дава истиот агол на гледање како и објективот од 38mm на DSLR фотоапарат за целосни слики. Тоа е многу близу до она на човековото око, така што вашите слики ќе имаат природен изглед.

 • Рамномерно и брзо фокусирање

  Речиси бесшумното фокусирање со STM брзо фокусира при снимање на фотографии и овозможува рамномерни транзиции на фокусот при снимање на видео снимки, за снимки без несакан шум предизвикан од фокусирањето.*

 • Широка решетка за снимање при слаба осветленост

  Брзата максимална решетка со f/2,8 прима многу светлина, што ви овозможува да снимате во темни услови без блиц. Идеален за создавање на ефект на плитка длабочина на поле, што ви овозможува да го изолирате вашиот објект наспроти заматената заднина.

 • Напреден оптички дизајн

  Уживајте во врвните перформанси низ целиот кадар, со голема отпорност на одблесоци и обоени рабови. Приближете се до 16cm на малите објекти за да го погледнете светот одблизу. * Кога се користи со компатибилни куќишта на EOS.

Слична дополнителна опрема

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 25 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Сенило за објектив ES-52

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-52II

  Се прикачува на објективот на вашиот фотоапарат, овозможувајќи ви да се доближите поблиску до малите предмети. Одговара на објективи со навој на филтри од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за поларизација PL-C B од 52 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштитен филтер од 52 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  ND4-L 52mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 2 чекори. За објективи со навој на филтри од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  ND8-L 52mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 3 чекори. За објективи со навој на филтри од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Објектив за одблиску 250D од 52 mm

  Се прикачува на објективот на вашиот фотоапарат, овозможувајќи ви да се доближите поблиску до малите предмети. Одговара на објективи со навој на филтри од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Футрола за објектив LP811

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Macrolite Adapter 52C

  Ви овозможува да ги користите блицовите Macro Twin Lite и Macro Ring Lite од Canon со објективи чиј дијаметар на навојот на филтерот изнесува 52 mm.