Објективи за DSLR

Canon EF-S 24mm f/2.8 STM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика

  APS-C

 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)

  38mm

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  59º 10', 50º 35',34º 55'

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  6/5

 • Број на сечила на дијафрагмата

  7

 • Минимална решетка

  22¹

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.16

 • Максимално зголемување (x)

  0.27

 • Информации за оддалеченост

  Да

 • Стабилизација на слика OIS1

  -

 • Мотор за AF

  STM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив

  E52II

 • Сенило на објектив

  ES-52

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP811

 • Капаче за задниот отвор

  Lens Dust Cap E

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.77-0.50

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  1.38-1.11

 • Компатибилност со додаток за продолжување

  Не е компатибилно

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  52

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  68.2 x 22.8

 • Тежина (g)

  125

¹ Минимален отвор на блендата при користење на чекори на зголемување од 1/3

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба