Објективи за DSLR

Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM

Спецификации

Спецификации

 • 35 mm

  Фокусна должина

 • Хибриден

  Стабилизација на слика

 • STM

  Автоматски фокус

 • f/2,8

  Макс. решетка

 • Macro Lite

  Вградени

 • 1x

  Макс. зголемување

 • 69,2 x 55,8

  Макс. дијаметар x должина (mm)

 • 190

  Тежина (g)

Детални спецификации

 • Големина на слика
  APS-C
 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)
  56
 • Број на сечила на дијафрагмата
  Фотографирање со 7
 • Минимална решетка
  321
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  0,13
 • Максимално зголемување (x)
  1
 • Информации за оддалеченост
  Да
 • Стабилизација на слика OIS2
  4
 • Мотор за AF
  STM
 • Капаче за објектив
  EF-S35
 • Сенило на објектив
  ES-27
 • Торбичка/футрола за објектив
  LP1014
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за објектив за заштита од прав E
 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II
  1,41-0,34
 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II
  1,91-0,76
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Не е компатибилно
 • Стабилизација на слика
  4
 • Стабилизација на слика
  4
 • Дијаметар на филтер (mm)
  49 (се прикачува на сенилото)
 • Макс. дијаметар x должина (mm)3
  69,2 x 55,8*
 • Тежина (g)
  190

*Димензии на објективот кога е во вовлечена положба

 1. Минимален отвор на блендата при користење чекори на зголемување од 1/3
 2. Тестирано според стандардите CIPA
 3. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба