Објективи за DSLR

Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика

  APS-C

 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)

  88-400

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  23º 20' - 5º 20',


  15º 40'- 3º 30',


  27º 50' - 6º 15'

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  15/12

 • Број на сечила на дијафрагмата

  7

 • Минимална решетка

  22-32

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.85

 • Максимално зголемување (x)

  0.29 (at 250mm)

 • Информации за оддалеченост

  Yes

 • Стабилизација на слика OIS1

  3,5 чекори

 • Мотор за AF

  STM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив

  E-58II

 • Сенило на објектив

  ET-63

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP1019

 • Капаче за задниот отвор

  Капаче за објектив за заштита од прав E

 • Компатибилност со додаток за продолжување

  Не е компатибилно

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  58

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  70.0 x 111.2

 • Тежина (g)

  375

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба