Објективи за DSLR

Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM

Макро USM објектив со голема решетка од f/2.8 кој нуди прекрасни детали што не може да се забележат со човечкото око.

Придобивки

 • Прибл. Фокусна должина од 96mm (формат од 35mm)

 • Компактен и лесен

 • Висока резолуција, контраст и квалитет на сликата од агол до агол

 • Брзо автоматско фокусирање со речиси бесшумен USM

 • Постојано рачно редефинирање на фокусирањето

 • Super Spectra слој

Детални карактеристики

 • Во крупен кадар

  Со својата способност за фокусирање на слики со големина во живо, на сензорот за слика, EF-S 60mm f/2.8 Macro USM нуди вистински макро перформанси во серијата објективи EF-S. Со ефективна фокална должина од приближно 96mm во 35mm формат, тој дава резултати во крупен кадар, од кои ќе ви запре здивот. Минималното растојание на фокусирање од само 20cm навистина ќе ве приближи до вашиот објект, а притоа ќе го исполни кадарот со онолку детали од објектот колку што ви се потребни.

 • Свет во минијатура

  EF-S 60mm f/2.8 Macro USM работи во хармонија со EOS фотоапарати со монтиран EF-S за да ви овозможи да истражувате возбудлива нова фотографска димензија. Фотографите на природата ќе бидат воодушевени од можноста да ја зафаќаат комплексната убавина на ситните детали. Со капацитет за репродукција на слика во сензорот со иста големина како и објектот, ќе можете да ја однесете публиката на патување во еден прекрасен минијатурен свет.

 • Заматување на заднината

  Фотографите на портрети ќе уживаат во работата со големата бленда, која ја стеснува длабочината на полето и креира убаво замаглување на позадината, издвојувајќи го вашиот лик со драматичен ефект.

 • Светло кое патува

  EF-S 60mm f/2.8 Macro USM му додава огромна разновидност на вашиот комплет, додавајќи само малку тежина. Неговиот речиси бесчуен ултрасоничен мотор овозможува автоматско фокусирање со неверојатно брза прецизност и преминување преку параметрите на постојаниот рачен фокус.

 • Резолуција и квалитет

  Искуството од преку 60 години во оптичкото инженерство ни овозможи да создадеме објектив кој ги исполнува строгите стандарди за квалитет на слика. Технологиите за објективи од Canon функционираат заедно за да создадат висока резолуција од еден до друг агол, светлина, контраст и балансирана репродукција на бои при сите фокусни должини.

 • Изработен за дигитално фотографирање

  Специјално дизајниран за дигитално фотографирање, објективот содржи специјално обликувани елементи со Super Spectra слоеви за елиминирање на привидните облици и одблесоците, кои можат да се појават како резултат на рефлектираната светлина од сензорот на фотоапаратите. Ексклузивното изборно ценило за објектив дополнително го намалува ризикот од одблесоци.

Галерија со примероци

Слична дополнителна опрема

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 25 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Сенило за објектив ET-67

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-52II

  Се прикачува на објективот на вашиот фотоапарат, овозможувајќи ви да се доближите поблиску до малите предмети. Одговара на објективи со навој на филтри од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за поларизација PL-C B од 52 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштитен филтер од 52 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  ND4-L 52mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 2 чекори. За објективи со навој на филтри од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  ND8-L 52mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 3 чекори. За објективи со навој на филтри од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Објектив за одблиску 250D од 52 mm

  Се прикачува на објективот на вашиот фотоапарат, овозможувајќи ви да се доближите поблиску до малите предмети. Одговара на објективи со навој на филтри од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Мека торбичка за објектив LP1016

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Macro Ring Lite MR-14EX II

  Macrolite блиц со високи перформанси кој нуди креативни решенија за осветлување, наменет за фотографи кои снимаат слики одблиску на самата локација или во студио.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Macro Twin Lite MT-24EX

  Преземете ја контролата врз осветлувањето кога фотографирате макро со Macro Twin Lite MT-24EX. Дизајниран за експерти во макро фотографирање, обезбедува разновидност во насоката и моќноста на осветлувањето.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Macrolite Adapter 52C

  Ви овозможува да ги користите блицовите Macro Twin Lite и Macro Ring Lite од Canon со објективи чиј дијаметар на навојот на филтерот изнесува 52 mm.