Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM Спецификации

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм

Прибл. 96

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

20°40', 14°10', 24°30'

Изработка на објектив (елементи/групи)

12/8

Бр. на сечила на дијафрагма

7

Минимален отвор на бленда

32

Најмало растојание на фокусирање (m)

0.20

Максимално зголемување (x)

1.00

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

Не¹

AF двигател

USM¹

Дијаметар на филтер (mm)

52

Макс. дијаметар x должина (mm)

73 x 69,8

Тежина (g)

335

Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

1,28 - 0,20¹

Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

1.61 - 0.44

Капаче за објектив

E-52U / E-52II

Сенило на објектив

ET-67B

Мека торбичка

LP1016

Фуснота

¹ Базирано на брзина на затворачот од "1/фокална должина" секунди, што се смета за лимит при фотографија без стабилизација на слика

¹ Вградено механичко постојано рачно фокусирање.

¹ Цевката за продолжување EF12 II може да се користи со EF објективите освен со EF 14mm f/2,8L USM и објективите кои не овозможуваат рачно фокусирање.