Canon Extender EF 1.4x III

Extender EF 1.4x III

Идеален за новинарство, спорт и фотографирање во природа, овој компактен додаток за продолжување го зголемува фокусното растојание на објективите за телефото зумирање од серијата L на Canon за фактор од 1,4x, овозможувајќи поголема прецизност на автоматскиот фокус и подобрена комуникација помеѓу фото апаратот и објективот.

Придобивки

  • Зголемување на примарното фокусно растојание на објективот за 1,4x
  • Исклучителен квалитет на сликата
  • Голема отпорност на прав и вода
  • Подобрена комуникација помеѓу објективот и фото апаратот
  • Оптимизирани слоеви на објективот
  • Компатибилност со телефото и објективите за телефото зумирање од серијата L

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon Extender EF 1.4x III

Зголемување на фокусното растојание за извонредни телефото објективи


Додатокот за продолжување EF 1,4x III е специјално дизајниран за работа во комбинација со извонредните IS телефото објективи од серијата L и да го зголеми нивното фокусно растојание за фактор од 1,4x. Дизајнот на додатокот за продолжување не дозволува намалување на перформансите на објективот или квалитетот на сликата.

Висококвалитетна конструкција


Материјалите со подобрено спречување на одбивање на светлина во телото на објективот и слјот на надворешните рабови на елементите од објективот ги намалуваат одблесоците. Конструкцијата е отпорна на прав и вода, со што се задржува квалитетот на сликите.

Подобрена комуникација помеѓу објективот и фото апаратот


Вградениот микропроцесор обезбедува прецизен пренос на податоци помеѓу објективот и фото апаратот, нудејќи подобри перформанси на автоматскиот фокус и мерењето.

Компатибилност со телефото и објективите за телефото зумирање од серијата L


Додатокот за продолжување EF 1,4x III е компатибилен со повеќето објективи за телефото зумирање од врвната и професионална палета производи од серијата L на Canon, го зголемува фокусното растојание, а ја намалува ефективната решетка на објективот за само еден чекор.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon Extender EF 1.4x III, неговите функции и можности.

Можеме ли да ви помогнеме да го изберете вашиот следен објектив?

Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.