Објективи за DSLR

Canon Додаток за продолжување EF 2x III

Додаток за продолжување од професионална класа што ја зголемува фокусната должина на објективите од серијата L за 2x.

Придобивки

 • Зголемување на примарното фокусно растојание на објективот за 2x

 • Исклучителен квалитет на сликата

 • Голема отпорност на прав и вода

 • Подобрена комуникација помеѓу објективот и фото апаратот

 • Оптимизирани слоеви на објективот

 • Компатибилност со телефото и објективите за телефото зумирање од серијата L

Детални карактеристики

 • Зголемување на фокусното растојание за извонредни телефото објективи

  Додатокот за продолжување EF 2x III е специјално дизајниран за работа во комбинација со извонредните IS телефото објективи од серијата L и да го зголеми нивното фокусно растојание за фактор од 2x. Дизајнот на додатокот за продолжување не дозволува намалување на перформансите на објективот или квалитетот на сликата.

 • Висококвалитетна конструкција

  Материјалите со подобрено спречување на одбивање на светлина во телото на објективот и слјот на надворешните рабови на елементите од објективот ги намалуваат одблесоците. Конструкцијата е отпорна на прав и вода, со што се задржува квалитетот на сликите.

 • Подобрена комуникација помеѓу објективот и фото апаратот

  Вградениот микропроцесор обезбедува прецизен пренос на податоци помеѓу објективот и фото апаратот, нудејќи подобри перформанси на автоматскиот фокус и мерењето.

 • Компатибилност со телефото и објективите за телефото зумирање од серијата L

  Додатокот за продолжување EF 2x III е компатибилен со повеќето објективи за телефото зумирање од врвната и професионална палета производи од серијата L на Canon, го зголемува фокусното растојание, а ја намалува ефективната решетка на објективот за само два чекори.

Слична дополнителна опрема

 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за додатоци за продолжување E II

  Заштитете го вашиот додаток за продолжување од 1,4x III или додаток за продолжување од 2x III од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Футрола за објектив LP811

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.