Extender RF 1.4x
Спецификации

Главни спецификации

Optimum construction

Оптимизирана конструкција

7 елементи на објективот, 4 групи

Compact design

Компактен дизајн

71,2 x 20,3 mm

Lightweight

Мала тежина

225 g

Погледни сè

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

Големина на слика

Целосна слика

Изработка на објектив (елементи/групи)

7/ 4

Физички карактеристики

Отпорност на прав/влага

Да 1

Макс. дијаметар x должина (mm)

71,2 x 20,3

Тежина (g)

225

Дополнителна опрема

Капаче за објектив

Капаче за додатоци за продолжување RF

Торбичка/футрола за објектив

LP811

Капаче за задниот отвор

Капаче за заштита од прав за објективи RF

Компатибилност на додатокот за продолжување

Не е компатибилно

  1. Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.