Canon MP-E 65mm f/2.8 1-5x Macro Photo

Специјален макро објектив со зголемување до 5x во однос на реалната големина, кој доловува детали што не може да се забележат со човечкото око

Придобивки

 • Фокусна должина од 65mm (формат од 35mm)

 • Рачен фокус и вграден прстен за статив

 • Најмало растојание на фокусирање од 24cm, зголемување на вистинската големина до 5x

 • UD елемент на објектив

 • Големина на филтер од 58mm

Детални карактеристики

 • Уникатен објектив со рачен фокус, ексклузивно дизајниран за макро фотографирање

  MP-E65mm f/2,8 1-5X е идеален за многу мали предмети кои може да ги сними со зголемување на нивната вистинска големина до 5x. Дизајнот на објективот содржи елементи од UD стакло за намалување на хроматската аберација која најчесто станува видлива при голем зум. Доколку сакате да фотографирате со блиц, можете да прикачите Macro Ring Lite MR-14EX или Macro Tin Lite MT-24EX.

 • Super Spectra слој

  Слоевите Super Spectra придонесуваат за прецизно балансирање на боите и добивање на висок контраст, како и отстранување на одблесоците и привидните облици преку апсорбирање на светлината која се рефлектира од внатрешните елементи од објективот и дигиталниот сензор.

 • Ги пренесува податоците за оддалеченост до E-TTL II

  Објективот ги пренесува податоците за оддалеченост назад до E-TTL II системот за блиц на фотоапаратот, за да обезбеди оптимално мерење на блицот во секоја прилика за фотографирање.

Related Accessories

 • Дополнителна опрема за објективи

  Lens Hood ES-68

  Сенилото за објектив ја спречува залутаната светлина да навлезе во вашиот објектив, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-58II

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за кружно поларизирање PL-C B од 58 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштитен филтер за објектив од 58 mm

  Ги заштитува предните елементи на објективите од нечистотии и оштетувања. Одговара на објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  ND4-L 58mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 2 чекори. За објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  ND8-L 58mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 3 чекори. За објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Прстен за монтирање на статив B во црна боја

  Овозможува монтирање подолги објективи на статив за подобро ракување и поголема рамнотежа.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Macro Ring Lite MR-14EX II

  Macrolite блиц со високи перформанси кој нуди креативни решенија за осветлување, наменет за фотографи кои снимаат слики одблиску на самата локација или во студио.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Macro Twin Lite MT-24EX

  Преземете ја контролата врз осветлувањето кога фотографирате макро со Macro Twin Lite MT-24EX. Дизајниран за експерти во макро фотографирање, обезбедува разновидност во насоката и моќноста на осветлувањето.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Адаптер за Macrolite 58C

  Ви овозможува да ги користите блицовите Macro Twin Lite и Macro Ring Lite од Canon со објективи чиј дијаметар на навојот на филтерот изнесува 58 mm.