Canon MP-E 65mm f/2.8 1-5x Macro Photo

Спецификации

Детални спецификации

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм

 • Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

  15°40', 10°35', 18°40'

 • Изработка на објектив (елементи/групи)

  10/8

 • Бр. на сечила на дијафрагма

  6

 • Минимален отвор на бленда

  16

 • Најмало растојание на фокусирање (m)

  0.24

 • Максимално зголемување (x)

  5.00

Стабилизатор на слика

 • AF двигател

  -

 • Дијаметар на филтер (mm)

  58

 • Макс. дијаметар x должина (mm)

  81 x 98

 • Тежина (g)

  710

 • Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

  -

 • Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

  -

 • Капаче за објектив

  E-58 / E-58II

 • Сенило на објектив

  -

 • Тврда торбичка

  -

 • Мека торбичка

  LP1216