Дополнителна опрема за објективи

Canon Адаптер за моторизиран зум PZ-E2 / PZ-E2B

Спецификации

Спецификации

 • Ергономски држач

  Удобно користење кога е прикачен на објективот

 • Копчиња за широк агол/телефото

  За рамномерно зумирање

 • Вртливо копче за брзина на зумирање

  За контрола на перформансите за зумирање

 • Изборно напојување преку USB

  За долго снимање/побрзо зумирање

 • 20-пински приклучок за далечинска контрола1

  За компатибилни механизми за зумирање/фокусирање

Детални спецификации

Општо

 • Механизам за придвижување
  DC-мотор и механизам за редукција со запчаници
 • Ракување со зум
  Копчиња за широк агол (W) и телефото (T)
  (или доделете ги овие функции на приспособливите копчиња на фотоапаратот, доколку користите компатибилен фотоапарат)

  Далечинско ракување (преку Camera Connect / EOS Utility / Browser Remote / протокол XC, со компатибилни фотоапарати)
 • Брзина на зумирање
  (1) Режим за голема брзина (1,5 сек. до 90 сек.)*
  (2) Нормален режим (3 сек. до 90 сек.)*

  *Брзината на зумирање се избира преку вртливото копче за приспособување на брзината на зумот
 • Преклопник за режим на зумирање
  Зумирање со Servo-мотор [SERVO]
  Рачно зумирање [MANU]
 • Метод на приклучување
  Се прикачува/откачува со завртки (×3)
 • Надворешни интерфејси
  USB-C-интерфејс (комуникација / надворешно напојување)
  20-пински интерфејс (само кај адаптерот за моторизиран зум PZ-E2B, наменет за компатибилни механизми за зумирање/фокусирање и за држачот за зумирање со Servo-мотор ZSG-C10 од Canon)
 • Енергија
  Напојување со енергија од фотоапаратот преку објективот*
  Напојување со енергија преку дигитален приклучок (приклучок USB-C)*

  *На фотоапаратите што користат батерии со помала моќ може да им треба надворешно напојување за да го користат режимот за голема брзина (на зумирање) и за да снимаат подолго време
 • Отпорност на прав/влага
  Да, но не спречува навлегување на прав и влага целосно
 • Големина (ширина x висина x длабочина)
  Прибл. 105 x 81 x 60 mm
 • Тежина
  PZ-E2: прибл. 155 g (само адаптер)
  PZ-E2B: прибл. 165 g (само адаптер)
 • Дополнителна опрема
  Потпора за палецот
  Мека торбичка
  USB-адаптер за напојување PD-E1 (изборен)
  Држач за зумирање со Servo-мотор ZSG-C10 (изборен)1
  Механизам за зумирање ZSD-300D/380D (изборен)1
  Механизам за фокусирање FPD-400D (изборен)1
 • Компатибилен објектив
  Canon RF 24-105mm F2.8L IS USM Z

1. Само за АДАПТЕРОТ ЗА МОТОРИЗИРАН ЗУМ PZ-E2B