Дополнителна опрема за објективи

Canon Адаптер за моторизиран зум PZ-E2 / PZ-E2B

Надополнете го вашиот RF 24-105mm F2.8L IS USM Z со овој изборен адаптер за моторизиран зум што нуди рамномерна и прецизна контрола на зумот, како и флексибилно далечинско ракување.

 • Рамномерно моторизирано зумирање

  АДАПТЕРОТ ЗА МОТОРИЗИРАН ЗУМ PZ-E2/АДАПТЕРОТ ЗА МОТОРИЗИРАН ЗУМ PZ-E2B има мала тежина и ергономски дизајн, удобен е за држење во рака кога е прикачен на објективот и нуди разновидна примена кога објективот е монтиран во систем за снимање или кога е прикачен на статив или механизам за стабилизација. Вртливото копче за зумирање нуди дополнителна контрола.

 • Далечинска контрола за флексибилно ракување

  Преземете ги апликациите Camera Connect или EOS Utility, или користете Browser Remote со компатибилни фотоапарати, за далечинско контролирање и ракување со фотоапаратот и зумот. Далечинска контрола преку IP-мрежа е можна кај поддржани фотоапарати со протоколот IP на Canon наменет за работни процеси со повеќе фотоапарати.

 • Интеграција со поголеми системи за снимање

  АДАПТЕРОТ ЗА МОТОРИЗИРАН ЗУМ PZ-E2B има 20-пински приклучок за далечинска контрола што овозможува прикачување компатибилни механизми за зумирање/фокусирање во фотостудија или големи продукциски опкружувања. Компатибилен е и со држачот за зумирање со Servo-мотор ZSG-C10 од Canon наменет за ENG. Поддршката за VFX и виртуелни продукции е можна преку генерирање излезни метаподатоци од објективот во реално време преку 20-пинскиот приклучок.

 • Дизајниран за практично ракување

  Доделувајте функции за зумирање на приспособените копчиња на компатибилните фотоапарати. Поврзете надворешен уред за напојување преку USB-C за да добиете подолго време на снимање, како и поголема брзина за зумирање на субјекти што се движат брзо.

Спецификации

 • Ергономски држач

  Удобно користење кога е прикачен на објективот

 • Копчиња за широк агол/телефото

  За рамномерно зумирање

 • Вртливо копче за брзина на зумирање

  За контрола на перформансите за зумирање

 • Изборно напојување преку USB

  За долго снимање/побрзо зумирање

 • 20-пински приклучок за далечинска контрола1

  За компатибилни механизми за зумирање/фокусирање

Што содржи кутијата

 • Адаптер за моторизиран зум

 • Потпора за палецот

 • Шестоаголен насаден клуч

 • Мека торбичка

 • Прирачник за корисници

Слични производи

 • Хибриден RF

  RF 24-105mm F2.8L IS USM Z

  Повеќенаменски професионален стандарден објектив со зум од 24-105 mm што нуди комбинација од беспрекорен хибриден дизајн и извонредна острина, што го прават идеален за видеозаписи или фотографии.

Дополнителна опрема

 • canon-zoom-demand-zsd-300d_related-accessories_01

  Дополнителна опрема

  Canon ZSD-300D Digital Servo Zoom Demand

  Механизам за зумирање со Servo-мотор за рамномерно и контролирано ракување со Servo-мотор што има приспособлива брзина. Може да се монтира на рачка на статив со помош на штипката CR-10 од Canon. (Компатибилност со PZ-E2B).
 • canon-focus-demand-fpd-400d_related-accessories_02

  Дополнителна опрема

  Canon FPD-400D Digital Focus Servo Demand

  Механизам за фокусирање со Servo-мотор за прецизна контрола на фокусот. Компатибилност со комплети за контрола на објективи од Canon. Може да се монтира на рачка на статив со помош на штипката CR-10 од Canon. (Компатибилност со PZ-E2B).
 • canon-zoom-servo-grip-zsg-c10_related-accessories_0

  Дополнителна опрема

  Canon ZSG-C10 Servo Zoom Grip

  Држач за зумирање со Servo-мотор што нуди разновидни опции за зумирање и наменска контрола на снимањето / автоматскиот фокус. Може да се поврзе со компатибилни објективи преку 20-пинскиот приклучок (компатибилност со PZ-E2B).
 • Дополнителна опрема

  Canon PD-E1 USB Power Adapter

  Нуди сигурно напојување преку USB-C-интерфејс, како и дополнително напојување на АДАПТЕРОТ ЗА МОТОРИЗИРАН ЗУМ PZ-E2 / PZ-E2B
 1. Само за АДАПТЕРОТ ЗА МОТОРИЗИРАН ЗУМ PZ-E2B.