Објектив со телефото зум

Canon RF 100-400mm F5.6-8 IS USM

Спецификации

Спецификации

 • Зум од 100-400 mm

  Одлична флексибилност за диви животни и спорт

 • Оптичка стабилизација на слика2 со 5,5 чекори

  Врвна стабилност за рачно фотографирање

 • 635 g / 164,7 mm

  Компактен и лесен дизајн. Тежина од 635 g и должина од 164,7 mm

 • Nano USM

  Рамномерно, тивко и брзо фокусирање3

 • UD-стакло

  Извонредна контрола на аберацијата

 • Слој Super Spectra

  За богати и природни бои

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  Целосна слика
 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)
  20° - 5° 10',
  14° - 3° 30',
  24° - 6° 10'
 • Конструкција на објективот (елементи/групи)
  12 / 9
 • Специјална оптика
  1x UD, 1 x PMo-асферична
 • Број на сечила на дијафрагмата
  9
 • Минимална решетка
  32 при 100 mm / 45 при 400 mm
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  0,881
 • Максимално зголемување (x)
  0,412
 • Контролен прстен
  Да
 • Информации за оддалеченост
  Да
 • Стабилизација на слика OIS3
  5,54
 • Стабилизација на слика IBIS x OIS5
  66
 • Мотор за AF
  Nano USM
 • Слоеви
  Super Spectra
 • Флуор
  Не

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-67 II
 • Сенило на објектив
  ET-74B7
 • Торбичка/футрола за објектив
  LP12248
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за заштита од прав за објективи RF
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Компатибилност само со додатоци за продолжување RF

Спецификации со додатокот за продолжување од 1,4x

 • Фокусна должина
  140 mm - 560 mm
 • Максимална решетка
  f/8 - f/11
 • Максимално зголемување
  0,58
 • AF можно
  Да
 • Стабилизација на слика
  Да

Спецификации со додатокот за продолжување од 2x

 • Фокусна должина
  200 mm - 800 mm
 • Максимална решетка
  f/11 - f/16
 • Максимално зголемување
  0,83
 • AF можно
  Да
 • Стабилизација на слика
  Да

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага
  Не
 • Дијаметар на филтер (mm)
  67
 • Макс. дијаметар x должина (mm)9
  79,5 x 164,7
 • Тежина (g)
  635
Dual Pixel CMOS AF и мерењето се поддржани во границите на следните параметри
- EOS R, EOS RP
Хоризонтално: прибл. 88%, вертикално: прибл. 100%
Со додаток за продолжување RF1,4× хоризонтално: прибл. 80%, вертикално: прибл. 80%
Со додаток за продолжување RF2× хоризонтално: прибл. 40%, вертикално: прибл. 60%

- EOS R5, EOS R6
Хоризонтално: прибл. 90%, вертикално: прибл. 100%
Лице+Следење хоризонтално: прибл. 100%, вертикално: прибл. 100%
Со додаток за продолжување RF1,4× хоризонтално: прибл. 80%, вертикално: прибл. 80%
Со додаток за продолжување RF2× хоризонтално: прибл. 40%, вертикално: прибл. 60%
 1. 1,2 m при 100 mm / 0,88 m при 200 mm / 0,95 m при 300 mm / 1,05 m при 400 mm
 2. 0,09x при 100 mm / 0,24x при 200 mm / 0,34x при 300 mm / 0,41x при 400 mm
 3. Тестирано според стандардите CIPA
 4. CIPA-стандард
 5. Тестирано според стандардите CIPA
 6. CIPA-стандард
 7. Достапно како изборна дополнителна опрема
 8. Достапно како изборна дополнителна опрема
 9. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба