Canon RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM
Спецификации

Спецификации

Фокусна должина од 100-500 mm

За извонреден телефото опсег и разновидна примена

Стабилизација на слика со 5 чекори

За врвна контрола при рачно користење, дури и при слаба осветленост

Super UD-елементи и UD-елементи

За исклучително остри слики

Два Nano USM-мотори

За рамномерно, брзо и речиси бесшумно ракување

Слој за заштита од топлина

За доследно функционирање при високи температури

ASC (сферичен воздушен слој)

Спречува одблесоци и отсјај

Контролен прстен на објективот

За дополнителна контрола врз ISO, решетката и брзината на блендата

Погледни сè

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

Големина на слика

Целосна слика

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

20° - 4°,
14° - 2° 45',
24° - 5°

Изработка на објектив (елементи/групи)

20/14

Бр. на сечила на дијафрагма

9

Минимален отвор на бленда

f/32 при 100 mm / f/54 при 500 mm

Најмало растојание на фокусирање (m)

0,90 при 100 mm / 1,2 m при 500 mm

Максимално зголемување (x)

0,33x

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

5 чекори1

AF двигател

Два Nano USM-мотори

Физички карактеристики

Отпорност на прав/влага

Да2

Дијаметар на филтер (mm)

77

Макс. дијаметар x должина (mm)

93,8 x 207,63

Тежина (g)

1530

Дополнителна опрема

Капаче за објектив

E-77 II

Сенило на објектив

ET-83F (WIII)

Торбичка/футрола за објектив

LZ1328

Капаче за задниот отвор

Капаче за заштита од прав за објективи RF

Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

Не е компатибилно

Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

Не е компатибилно

Компатибилност на додатокот за продолжување

Компатибилност само со додатоци за продолжување RF4

Друга дополнителна опрема

ПРСТЕН ЗА МОНТИРАЊЕ СТАТИВ F (WIII) (вклучен)

Спецификации со додатокот за продолжување од 1,4x

Фокусна должина

420 mm - 700 mm

Максимална решетка

f/8 - f/10

Максимално зголемување

0,46

AF можно

Да

IS

Да

Спецификации со додатокот за продолжување од 2x

Фокусна должина

600 mm - 1000 mm

Максимална решетка

f/11 - f/14

Максимално зголемување

0,66

AF можно

Да

IS

Да

  1. Тестирано според стандардите CIPA
  2. Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.
  3. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба
  4. Компатибилност само при поставена вредност од 300 mm или поголема