Објектив за зумирање со извонредно широк агол

Canon RF 14-35mm F4L IS USM

Спецификации

Спецификации

 • 14-35 mm

  Извонредно широкоаголно видно поле

 • Стабилизација на слика

  Стабилизација на слика со 5,5 чекори за слики без тресење на фотоапаратот

 • Асферични и UD-елементи

  За исклучителна острина и контраст

 • Nano USM-мотор

  За рамномерно, брзо и бесшумно ракување

 • Слој со структура со суб-бранова должина

  Спречува одблесоци и отсјај

 • Контролен прстен за објективот

  За дополнителна контрола врз ISO, решетката или други функции

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  Целосна слика
 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)
  104°00′ – 54°00′
  81°00′ – 38°00′
  114°00′ – 63°00′
 • Конструкција на објективот (елементи/групи)
  16/12
 • Специјална оптика
  3 x GMo асферичен,
  3 x UD (1 елемент којшто е UD / асферичен)
 • Број на сечила на дијафрагмата
  9
 • Минимална решетка
  22
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  0,2
 • Максимално зголемување (x)
  0,38 (35 mm)
 • Контролен прстен
  Да
 • Стабилизација на слика OIS1
  5,52
 • Стабилизација на слика IBIS x OIS3
  74
 • Мотор за AF
  Nano USM
 • Слоеви
  ASC, Super Spectra, SWC
 • Флуор
  Предна

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-77 II
 • Сенило на објектив
  EW-83P
 • Торбичка/футрола за објектив
  LP1219
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за заштита од прав за објективи RF
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Не е компатибилно

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага
  Да5
 • Надворешен слој
  Да
 • Дијаметар на филтер (mm)
  77
 • Макс. дијаметар x должина (mm)6
  84,1 x 99,87
 • Тежина (g)
  540

Иако објективот има конструкција што е отпорна на прав и вода, ова не значи целосна заштита од навлегување на прав или капки вода во објективот.

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Тестирано според стандардите CIPA
 3. Тестирано според стандардите CIPA
 4. Тестирано според стандардите CIPA
 5. Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.
 6. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба
 7. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба