Објективи за EOS R

Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM

Спецификации

Спецификации

 • F2,8

  За врвни перформанси при слаба осветленост и мала длабочина на полето

 • Стабилизација на слика

  Стабилизација на слика со 5 чекори за слики без тресење

 • Асферични и UD-елементи

  За исклучително остри слики

 • Nano USM-мотор

  За рамномерно, брзо и бесшумно ракување

 • Слој со структура со суб-бранова должина

  Спречува одблесоци и отсјај

 • Контролен прстен за објективот

  За дополнителна контрола врз ISO, решетката и блендата

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  Целосна слика
 • Број на сечила на дијафрагмата
  9
 • Минимална решетка
  22
 • Максимално зголемување (x)
  0,21 (при 35 mm)
 • Информации за оддалеченост
  Да
 • Стабилизација на слика OIS1
  5 2
 • Мотор за AF
  Nano Usm

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-82 II
 • Сенило на објектив
  EW-88F
 • Торбичка/футрола за објектив
  LP1222
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Некомпатибилен
 • Друга дополнителна опрема
  -

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)
  82
 • Макс. дијаметар x должина (mm)3
  88,5 x 126,8
 • Тежина (g)
  840

Иако објективот има конструкција што е отпорна на прав и вода, ова не значи целосна заштита од навлегување на прав или капки вода во објективот. 

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Тестирано според стандардите CIPA
 3. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба